page_banner

Производи

Уред за брз тест за IgG/IgM COVID-19


Детали за производот

Ознаки на производи

НАМЕНСКА УПОТРЕБА

Брзиот тест за COVID-19 IgG/IgM е имуноанализа со латерален проток за истовремено откривање и диференцијација на IgG анти-COVID-19 вирусот и IgM анти-COVID-19 вирусот во целата човечка крв, серум или плазма. Наменет е да го користат професионалците како скрининг тест и како помош при дијагностицирање на инфекција со вируси СОВИД-19. Секој реактивен примерок со брз тест за COVID-19 IgG/IgM мора да се потврди со алтернативни методи за тестирање.

ПРИНЦИП

Уредот за брз тест на COVID-19 IgG/IgM (цела крв/серум/плазма) е квалитативна мембранска имуноанализа за откривање на антитела COVID-19 во целата крв, серум или плазма. Овој тест се состои од две компоненти, компонента IgG и компонента IgM. Во Тест регионот, анти-човечки IgM и IgG се обложени. За време на тестирањето, примерокот реагира со честички обложени со антиген COVID-19 во тест лентата. Смесата потоа мигрира нагоре на мембраната хроматографски со капиларно дејство и реагира со антихуман IgM или IgG во регионот на линијата за тестирање. Ако примерокот содржи IgM или IgG антитела на COVID-19, обоена линија ќе се појави во регионот на линијата за тестирање. Затоа, ако примерокот содржи антитела за COVID-19 IgM, ќе се појави обоена линија во регионот на тест линијата M. Ако примерокот содржи Ковид-19 IgG антитела, обоена линија ќе се појави во регионот на тест линијата G. Ако примерокот не содржи антитела COVID-19, нема да се појави обоена линија во ниту еден од регионите на линијата за тестирање, што укажува на негативен резултат. За да служи како процедурална контрола, обоена линија секогаш ќе се појавува во регионот на контролната линија, што покажува дека е додаден соодветен волумен на примерокот и се случило исфрлање на мембраната.

СПЕЦИФИКАЦИЈА НА ПРОИЗВОДОТ

Бренд

Забавниот свет

Сертификат

CE

Примерок

Цела крв/серум/плазма

Пакувајте

25 Т

Време на читање

15 минути

Содржини

Касета, тампон,Пипети за еднократна употреба,Вметнување пакет

Складирање

2-30

Рок на траење

2 години

ПРОЦЕДУРА НА ПРОЕКТИРАЊЕ

Доведете го примерокот и компонентите за испитување на собна температура Добро измешајте го примерокот пред анализата откако ќе се одмрзне. Ставете го уредот за испитување на чиста, рамна површина.
За примерок од капиларна цела крв:
За да користите капиларна цевка: Наполнете ја капиларната цевка и префрлете приближно 10 μL (или 1 капка) примерок од цела крв од стап во бунарот за примерок (S) на уредот за тестирање, а потоа додадете 1 капка (околу 30 μL) разредување на примерокот веднаш во примерокот добро.
За примерок од цела крв:
Наполнете го капачот со примерокот, а потоа префрлете 1 капка (околу 10 µL) од примерокот во бунарот за мострата. Погрижете се да нема воздушни меури. Потоа префрлете 1 капка (околу 30 µL) од примерокот разредете во бунарот за примерокот.
За примерок од плазма/серум:
Наполнете ја капачката со примерокот, а потоа префрлете 10 µL од примерокот во бунарот на примерокот. Уверете се дека нема воздушни меури. Потоа веднаш префрлете 1 капка (околу 30 µL) од разредувачот на примерокот во бунарот за мострата.
Поставете тајмер. Прочитајте го резултатот на 15 минути. Не го читајте резултатот по 30 минути. За да избегнете забуна, отфрлете го уредот за тестирање откако ќе го протолкувате резултатот.

IgMIgG

ПРЕДУПРЕДУВАЊА И МЕРКИ

Само за професионална ин витро дијагностичка употреба. Не користете по истекот на рокот.
• Не јадете, пијте или пушете во областа каде што се ракуваат со примероците или комплетите.
• Ракувајте со сите примероци како да содржат инфективни агенси. Внимавајте на утврдените мерки на претпазливост против микробиолошки опасности во текот на тестирањето и следете ги стандардните процедури за правилно отстранување на примероците.
• Носете заштитна облека како што се лабораториски мантили, ракавици за еднократна употреба и заштита за очи кога примероците се
се тестира.
• Влажноста и температурата може негативно да влијаат на резултатите.


  • Претходно:
  • Следно:


  • Претходно:
  • Следно: